klik en bekijk de video op youtube

Feadship betracht altijd de uiterste discretie als het gaat om bijzonderheden over superjachten van klanten. Daarom is het des te bijzonder dat er een prachtige videoclip openbaar is gemaakt met beelden van het schitterende interieur van het 92 meter lange en 13,5 meter brede jacht Aquarius, dat in september 2016 werd gedoopt in Aalsmeer. Sinot Exclusive Yacht Design uit Eemnes ontwierp het in- en exterieur in samenwerking met Feadship De Voogt Naval Architects en het designteam van de eigenaar

De eigenaarshut bevindt zich op het owner’s dek, met een separate badkamer voor man en vrouw, alsmede een privé-balkon. Hij beschikt voorts over een massage- en mediaruimte. Voor twaalf gasten zijn zes luxe hutten beschikbaar en voor de 31-koppige bemanning zijn 14 cabins, plus een voor de kapitein en twee voor stafpersoneel.

Feadship CEO Henk de Vries vertelde bij de doop dat de eigenaar meerdere superjachten heeft gehad, actief is in de ‘hospitality business’ en de ‘high-end hotelsector’ en de lat zeer hoog legt, en streeft naar perfectie tot in het kleinste detail. Niet vreemd dus dat er twee jaar intensief is gewerkt aan het design van de Aquarius. De eigenaar is een kunstliefhebber; werken uit zijn verzameling zijn aan boord te zien. Alle verlichting aan boord is led en in de opbouw is bijzonder veel glas verwerkt.

Twee MTU 16V4000M63L hoofdmotoren van 2240 kW geven het schip een topsnelheid van 17 knopen. Met een brandstoftank van 220.000 liter heeft de Aquarius een actieradius van 5500 mijl bij de kruisnelheid van 12 knopen.

Steeds groter
Feadship leverde in 2017 zes superjachten op in de range van 35 tot 97 meter. De constructie van een een nieuwe hal voor Royal Van Lent aan de Basisweg in Amsterdam maakt het mogelijk om eind 2018 schepen tot een lengte van 160 meter aan Het IJ te gaan bouwen. De 102 meter lange Symphony, in 2015 gebouwd in De Kaag, is tot dusver het grootste schip in het oeuvre van Feadship.