Eerste Amels 188 naar Monaco Yacht Show

Ontwerper Tim Heywood liet zich voor het exterieur van de Volpini 2 inspireren door een zwaan.

Amels laat op de Monaco Yacht Show (26-29 september) de 57,7 meter lange Volpini 2 zien. Het is het eerste Amels 188 jacht in de Limited Editions range, ontworpen door Tim Heywood. Momenteel geniet de eigenaar met familie en vrienden van het in juli opgeleverde schip in de Mediterranean.

“We zijn erg trots dat we met de Volpini 2 kunnen debuteren in Monaco”, aldus Rose Damen, commercieel directeur van Amels. “De ontwikkeling van de Amels 188 is in eigen huis begonnen in 2014. Onze samenwerking met de designers Tim Heywood en Reymond Langton verliep geweldig. Het is een fantastische toevoeging aan onze Limited Editions range.”
De Volpini 2 is volgens Amels het eerste jacht ter wereld dat voldoet aan Tier III en het eerste jacht met het Amels Hybrid Power systeem in de Amels Limited Editions serie.

Zwaan als inspiratie
“De Volpini 2 is uniek, origineel en overtreft mijn stoutste verwachtingen”, zegt exterieurontwerper Tim Heywood. “Ze is net als al mijn werk, geïnspireerd door de natuur. Het design echoot een zwemmende zwaan die haar vleugels spreidt. Ik ben er zeker van dat we een tijdloos jacht hebben gecreëerd, dat tientallen jaren de wereldzeeën zal bevaren.”
De breedte van 10,6 meter en de hoge ruimtes dragen bij aan het grote volume (970 GT). De Volpini 2 heeft een eigenaarshut over de gehele breedte van het brugdek, met een uitschuifbaar balkon van 12 m2. Het zonnedek is bereikbaar via het centrale trappenhuis en een lift. Aan boord is verder een beach club en een welness ruimte met een aparte trap naar de Main Saloon.

Het is de eerste samenwerking van Amels met interieurontwerper Reymond Langton, die zegt: “Ons design voor de interieurs is vrij jong en avant garde. Er zijn veel individuele details, veel lagen, maar tegelijkertijd is het erg kalm en elegant.

 www.amels-holland.com