Vedette 9.30 cabin Comfort

Een primeur dit voorjaar bij Vedette Jachtbouw: de werf in Ter Aar heeft de eerste 9.30 cabin Comfort Line opgeleverd. Het is het kleinste model uit deze lijn, die te herkennen is aan een overhangende steven zónder terugvallend boeisel. Het geoptimaliseerde onderwaterschip is een ander kenmerk. Die vlotte rompvorm is reeds toegepast op de Navigator 35, en zal ook voor toekomstige Vedettes gebruikt gaan worden.
De 9.30 heeft onder water een vrij scherpe voorvoet, maar boven de waterlijn verbreedt het voorschip zich. Die constructie levert een functionele sprayrail op, terwijl er binnen meer ruimte ontstaat in de eigenaarshut. De 9.30 mag dan de kleinste maat in de Comfort Line zijn, qua comfort doet hij niet onder voor de andere modellen. Alle gemakken zijn aan boord; behalve een Frans bed met een lengte van 2,05 meter in de eigenaarshut, een gescheiden douche- en toiletruimte, een goed uitgeruste kombuis en een eethoek die tot slaapplek om te bouwen is. De stahoogte is 1,95 meter. De kuip heeft een grote zitbank met gerieflijke kussens. De stuurstand zit aan stuurboord, met een ‘meevaar-stoel’ aan bakboord.
Het ontwerp blijkt in de smaak te vallen, want de werf heeft nog vier bestellingen voor dit type. Daarnaast staan nog andere Vedettes op stapel.
www.vedette.nu

Technische gegevens Vedette 9.30 cabin Comfort Line
Lengte (met zwemplateau): 9,85 m. Breedte (incl. RVS berghout): 3,65 m. Diepgang: 0,90 m. Kruiphoogte: 1,80 / 2,18 m (ramen neer / omhoog). Kruiphoogte buiskap: 2,40 m. Bouwmateriaal: staal. Waterverplaatsing : 7.600 kg. Motor: Nanni diesel, 4-cilinder, 60 pk. Brandstoftank: 250 l. Watertank: 300 l. Vuilwatertank: 65 l. CE-categorie: C.