Enksail Orion Cruiser 49

De Makkumer werf Gebroeders van Enkhuizen komt met een aluminium zeiljacht naar de HISWA te water: de Enksail Orion Cruiser 49. Een aluminium zeiljacht met dekhuis, naar ontwerp van Kees van de Stadt. De Enksail Orion is een nieuwe scheepslijn in het portfolio van Gebroeders van Enkhuizen. De werf is vooral bekend van de Noordkapers. De overeenkomsten tussen de twee scheepstypen zijn het ruime dekhuis, de mogelijkheid om klantwensen te verwerken en de hoge kwaliteit.
Binnen de Enksail Orion range zijn drie schepen ontworpen: de Explorer 49, Cruiser 49 en de Orion 54. Door de rompvorm en de gewichtsbesparing door de toepassing van aluminium is de 15 meter lange Enksail Orion 49 een vlotte zeiler met goede zeileigenschappen, op zowel ondiep als diep water. De diepgang kan variëren van 1,50 meter tot 3,00 meter. Het schip is uitgerust met een hydraulisch ophaalbaar kiel-midzwaard en dubbele Jefa roeren. Daarmee kan de Orion 49 droogvallen. www.gebrvanenkhuizen.nl

Technische gegevens
Lengte: 15,00 m. Breedte: 4,45 m. Diepgang 1,50 m. Romp: aluminium. Zeiloppervlak aan de wind 112 m2. Motor: Yanmar 4JH 4-cilinder diesel, 75 pk met saildrive.