EOC Traditionele Schepen Beurs in Den Helder opnieuw afgelast

De EOC Traditionele Schepen Beurs in Den Helder wordt opnieuw afgelast, vanwege de corona-onzekerheden. Dit heeft de organisatie in overleg met hoofdsponsor EOC Schepenverzekeringen besloten. De vijfde editie stond gepland van 12 t/m 14 november. Vorig jaar werd de lustrumeditie ook noodgedwongen afgeblazen. Naar verwachting wordt de beurs in 2022 weer op het Willemsoordcomplex in Den Helder gehouden.
“We hebben wederom met pijn in ons hart deze moeilijke beslissing moeten nemen”, zegt beursorganisator Jet Sluik, “iedereen in onze sector snakt er ondertussen naar om elkaar weer eens te kunnen ontmoeten, bij te praten, ervaringen uit te wisselen, op zoek te gaan naar speciale spullen of om schepen te bezoeken. Omdat dit allemaal nog steeds niet goed mogelijk is, willen we geen risico’s lopen en hebben we in goed overleg met onze hoofdsponsor besloten de beurs nogmaals een jaar door te schuiven.”
De EOC Traditionele Schepen Beurs in Den Helder ontstond als alternatief voor de verdwenen Klassieke Schepenbeurs in Enkhuizen. Dat evenement werd destijds opgenomen in de droge Hiswa in de Rai Amsterdam, om daar een stille dood te sterven. De EOC Traditionele Schepen Beurs voorziet in een behoefte van liefhebbers van klassieke schepen om een jaarlijks treffen met een heel eigen sfeer te hebben.
www.traditioneleschepenbeurs.nl