EST-Floattech | Nieuw pand en verdubbeling productiecapaciteit

EST-Flottech leverde onder meer het energie-opslagsysteem voor het diesel-elektrisch voortgestuwde Italiaanse superjacht Genesi.

EST-Floattech verhuist 13 december naar een ruim en modern pand in het Business Park De Hoek, Zandsteen 1, 2132 ZM Hoofddorp. “Sinds de oprichting in 2009 bevindt EST-Floattech zich in Medemblik. Het pand werd te klein en met het oog op de verdere internationalisering van EST-Floattech zijn we bij een pand in Hoofddorp uit gekomen. De locatie is zeer gunstig, Dichtbij Schiphol en gelegen aan de afrit van de A4, wat Amsterdam, Den Haag en Rotterdam uitstekend bereikbaar maakt”, aldus Niels Groenendijk, Managing Director.
Met deze uitbreiding anticipeert EST-Floattech op de toenemende vraag naar gekwalificeerde energieopslagsystemen. In het nieuwe pand is het aantal productielijnen verdubbeld en gemoderniseerd waarmee een snelle en betrouwbare levering gewaarborgd wordt.
Naast de verdubbeling van de productiecapaciteit wordt ook verder ingezet op innovatie, door onder andere een ruime R&D afdeling. “Een pand waar uitgebreide R&D faciliteiten mogelijk zijn en er in alle rust aan ons product kan worden gewerkt was een harde eis bij de zoektocht naar ons nieuwe pand” vervolgd Niels Groenendijk. Aankomend jaar worden er verschillende productinnovaties geïntroduceerd die zullen bijdragen aan het verstevigen van EST-Floattechs positie in het verder verduurzamen van de markt. “We zijn een wereldwijde maritieme top drie speler. Om in de top mee te blijven draaien in een markt waar de concurrentie ook niet stil zit, is de overstap naar Hoofddorp een belangrijke strategische keuze”, sluit Niels Groenendijk af.”

EST-Floattech, onderdeel van de investeringsmaatschappijen Ponooc en Rotterdam Port Fund, is een leverancier en ontwikkelaar van hoogwaardige batterij en energie-opslagsystemen. Vanuit kantoren in Noorwegen, Nederland en een sterke lokale vertegenwoordiging in Duitsland bedient het bedrijf de markt met zeer veilige en streng gecertificeerde energie-opslagsystemen op basis van Lithium NMC technologie.

www.est-floattech.com