Expeditiejacht te water bij Damen in Vlissingen

Bij Damen Yachting in Vlissingen is vorige week het expeditiejacht La Datcha te water gezet. De SeaXplorer van 77 meter wordt tegen het einde van de zomer opgeleverd. Het casco is ruim een jaar geleden bij Damen Shipyards Galati in Roemenië te water gelaten en in Vlissingen afgebouwd.
La Datcha gaat op avontuur als charterschip, met maximaal twaalf gefortuneerde passagiers aan boord, die bijvoorbeeld gaan heliskiën in Kamchatka (oost-Siberië), de Koerilen-eilanden bezoeken in de Zee van Ochotsk en duikavonturen in Papoea-Nieuw-Guinea beleven. Het is een jacht gebouwd om verre bestemmingen te verkennen, zonder concessies te doen aan luxe. Het interieur is ontworpen door Vasiliy Shprits, die ook de interieurs van de huizen van de Russische opdrachtgever Oleg Tinkov ontwierp. Azure Yacht Design uit Haarlem ontwierp het exterieur, Damen Yachts maakte het scheepsbouwkundig ontwerp.
Inclusief de kapitein telt het schip een bemanning van 25 koppen, van wie een deel zich bezighoudt met de uitgebreide collectie toys, het vliegen en onderhouden van twee helikopters en het leiden van expedities.
La Datcha is het tweede jacht uit de Damen Yachting SeaXplorer-reeks, waarvan de eerste eerder dit jaar werd opgeleverd: de 62 meter lange Anawa. Een derde SeaXplorer, met een lengte van 55 meter is in aanbouw, oplevering in 2022.

www.damenyachting.com

La Datcha komt in Vlissingen uit de bouwhal.