Exposanten slaan handen ineen op HISWA te water

Een artist's impression van de 'natte' botenbeurs van HISWA in Lelystad.

Een groep exposanten slaat de handen ineen om tijdens de HISWA te water in Lelystad een ontmoetingsplek voor ondernemers te creëren. Het paviljoen zal ook worden gebruikt voor publieksevenementen van de deelnemende bedrijven. Van 5 tot en met 9 september strijkt de watersportbeurs voor het eerst in de Bataviahaven van Lelystad neer.

“Lelystad is een prachtige locatie, alleen is er geen accommodatie in de buurt van de haven waar ondernemers elkaar na afloop van de beurs kunnen ontmoeten. Zo is het idee ontstaan om een klein paviljoen op het beursterrein neer te zetten, dat voor zakelijke evenementen gebruikt gaat worden, maar ook voor het publiek”, aldus Harrold van Asselt, directeur van Raymarine Benelux. Samen met Jacco Kuiper van Kuiper Verzekeringen wist hij Webasto, AkzoNobel, Yanmar, Vetus, WhisperPower en Mastervolt van het nut van het paviljoen te overtuigen.

“Ik denk dat Nederland altijd een natte botenbeurs nodig zal hebben”, aldus Van Asselt. “Er is veel te doen geweest over de verhuizing van Amsterdam naar Lelystad. Als je het tot een succes wilt maken, dan moet je ook samen de schouders eronder zetten. De tijd is voorbij dat een watersportbeurs bestond uit het uitsluitend kijken naar bootjes. Je moet meer beleving voor de bezoekers creëren. Alle exposanten die deelnemen aan het paviljoen gaan er publieksactiviteiten organiseren en er staan alvast twee netwerkborrels gepland.”

www.hiswatewater.nl