De nieuwe Steeler FD55S.

Steeler Yachts weet telkens verrassende modellen te presenteren. Denk maar aan de eigenzinnige Panorama Flatfoor 46, European Powerboat of the Year in 2014. Nu heeft de werf de opvallende FD55 S Performance, projectnaam Flyday, onthuld.

Het nieuwe ontwerp, van Steeler en Vripack, oogt als een powerboat. Toch is het meer dan dat, want het schip biedt accommodatie voor zes opvarenden en die hebben riant uitzicht door de rompramen van gehard glas. Het woord ‘compromis’ is niet op z’n plaats, daarvoor is dit ontwerp te uitgekiend.
Met name de dekindeling is anders, met een splitlevel dek, inclusief flybridge. Het traditionele hoofddek en het lagere dek zijn gecombineerd tot één verdieping. Daardoor is de flybridge minder hoog gesitueerd dan bij een gangbare hoogteverdeling met drie dekken.
Verder zijn er een 45 m2 panoramalounge, een ruime kuip met glazen schuifpui naar de loungeruimte, en groot zonnedek op het voordek. Het is een walkaround voor gemakkelijk en veilig afmeren.
Er zijn drie indelingsvarianten leverbaar.
Een eigenaren-versie: een grote woonkamer en lounge met een bar/keuken en een eigenaarshut met gescheiden toilet en douche en een aparte gastentoilet.
Een familie-versie: kombuis, slaapkamer met toilet en douche, en dubbele gastenhut met toilet.
Een Family & Friends-versie: woonkamer, kitchenette, slaapkamer met douche, twee dubbele gastenverblijven en toilet.

Als standaard voortstuwing is gekozen voor het Volvo Penta IPS 800 systeem. In combinatie met de gepatenteerde S-design-romp van de werf haalt de Flyday daarmee een topsnelheid van 40 knopen.
De bouw zal deze maand beginnen.

Technische gegevens
Lengte 16,50 m. Breedte 4,70 m. Diepgang 1,20 m. Waterverplaatsing 16.000 kg. Brandstof 2.200 liter. Motorisering 2x Volvo Penta IPS800. CE klasse: B. Constructie: aluminium. Concept & Design Steeler Yachts. Design details/3D line design: Vripack.

www.steeleryachts.com