‘Sinot niet betrokken bij superjacht op waterstof voor Bill Gates’

De mededeling op de website van Sinot.

Sinot Yacht & Architecture Design, het ontwerpbureau in Eemnes van Sander Sinot, heeft een verklaring op zijn website gezet over de berichten die de ronde doen over de bouw van een superjacht op waterstof. Sinot presenteerde afgelopen najaar het waterstof-concept Aqua op de Monaco Yacht Show, maar stelt nu dat het bureau op geen enkele wijze bemoeienis heeft met Bill Gates of zijn vertegenwoordigers over de bouw van zo’n schip.

Basis van de berichten is een publicatie in de zondagseditie van de Britse krant The Telegraph, waarin wordt gesteld dat Gates het schip bij Feadship heeft besteld en dat Sinot het ontwerp levert, wat de laatste dus nadrukkelijk ontkent. Bill Gates zou volgens de krant in baanbrekende schone technologie willen investeren om een doorbraak te generen, om los te geraken van fossiele brandstoffen. Bill Gates heeft het bericht overigens niet bevestigd.

Feadship doet nooit mededelingen over klanten, maar Feadship-directeur Henk de Vries verklapte tijdens METSTRADE wel dat de werf bezig is met de ontwikkeling van een superjacht dat door waterstof wordt voortgestuwd.

www.sinot.com