De Arrow wordt uit de bouwhal in Aalsmeer getrokken.

Project 703 kwam 16 december tevoorschijn uit de bouwhal van Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer. De Feadship-werf gaat er op de Noordzee mee proefvaren, waarna het 75 meter lange superjacht in januari wordt overgedragen aan de eigenaar. In het persbericht van Feadship staat dat de naam van het schip bij de doop onthuld zal worden, maar op de foto’s is die al te zien: Arrow.

De Arrow is het eerste schip dat voor Feadship is ontworpen door Jonny Horsfield en zijn team van H2 Yacht Design Studio in Londen. “De samenwerking tussen de partijen, de werf in Aalsmeer en De Voogt Naval Architects verliep uitzonderlijk soepel”, aldus Feadship-directeur Henk de Vries. “Het toont aan hoe we kunnen putten uit onze uitgebreide ervaring met de bouw van volledige custom gebouwde jachten om de eigenaars en hun vertegenwoordigers het vertrouwen te geven in hun grote investering, waardoor ze kunnen genieten van het bouwproces. Projectmanager Mark Jansen heeft een aangeboren eigenschap om te investeren in relaties, die het hart vormen van een op maat gebouwd schip als dit. Project 703 heeft het beste in iedereen naar boven gebracht die betrokken is bij de bouw.”

Het resultaat is een in het oog springend Feadship met een complex exterieur en elegante elementen en vormen. De buitenruimten zijn ingericht met hoogwaardig meubilair, dat normaliter in een interieur wordt verwacht, met van achteren belicht marmer en gevernist teak. De lage railing van glas accentueert de slanke lijnen van het jacht. De royale dekhoogte en brede gangboorden geven een zeer ruimtelijk gevoel. Veel energie is gestoken in de geluiddemping.

Het eerste deel van het casco van de Arrow is in 2018 gebouwd bij NMC in Nieuw-Lekkerland. Scheepswerf Slob in Papendrecht bouwde het casco verder af, waarna het naar Aalsmeer is getransporteerd.

www.feadship.nl

Technische specificaties
Lengte o.a.: 75,00 m.
Breedte: 12,90 m.
Romp/opbouw: aluminium
In- en exterieur: H2 Jonny Horsfield
Naval architecture: De Voogt
Motoren: 2x MTU 16V4000M53, 1840 kW
Snelheid: 17 knopen
Actieradius 5.500 mijl
Generatoren: 3x Caterpillar C9.3, elk 245 kWe
Stabilisatie: Quantum – XT zero speed
Brandstoftank: 185.000 l.
Verswatertank: 62.000 l.
Accommodatie: eigenaarshut, 4x gastenhutten, 1xVIP stateroom, 12x hutten voor bemanning
Bijboten: Man Overboard Boat, 2 x tender