WILSONVILLE, VS – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) introduceerde 22 mei de Raymarine Magnum™ hoogwaardige open-array radar met superieure Bird-modus en Beam Sharpening-technologie. Net als diverse gelijksoortige radartechnologieën waarop de Amerikaanse kustwacht vertrouwt, biedt de Magnum verbeterde doeltracering, betrouwbare prestaties en superieure beelddetails verpakt in een stijlvolle open scanner die volledig bestand is tegen de zware omstandigheden op zee.

De Magnum is verkrijgbaar met een vermogen van 4 kW of 12 kW, met een antenne van 122 cm of 183 cm. De Magnum biedt een max. doeldetectiebereik van 96 nm voor de 12 kW-modellen – ideaal voor zeeschepen – en max. 72 nm voor de 4 kW-modellen. De Magnum is de perfecte metgezel voor Raymarine’s bekroonde Axiom® en Axiom Pro MFD’s met LightHouse™ 3 en is ook compatibel met Raymarine MFD’s voorzien van LightHouse 2.

Omdat de Magnum is uitgerust met een geavanceerde, automatische Bird-modus waarmee schippers vogels nauwkeuriger kunnen zien op een afstand tot 10 nm, helpt deze vissers om scholen aasvis sneller te lokaliseren, wat helpt brandstof te besparen. De Magnum radar is daarnaast voorzien van de Raymarine Beam Sharpening-technologie, met een peilingprecisie van minder dan 1 graad voor gedetailleerdere doelseparatie, kustdetails zoals op een kaart en superieure prestaties op de lange afstand. Daarnaast biedt de verbeterde MARPA (mini-automatic radar plotting aid) van de Magnum nauwkeurige en betrouwbare doeltracering, waardoor schippers met nog meer zekerheid en gemoedsrust drukke vaarwegen bevaren.

“We vinden het fantastisch de Magnum open array radar op de markt te introduceren”, zegt Gregoire Outters, Vice President en General Manager van FLIR Maritime. “Vissers zullen de verbeterde automatische Bird-modus van de Magnum geweldig vinden, en schippers zullen de helderheid, details en verbeterde doelseparatie waarderen.”

De Magnum-modellen zijn in het tweede kwartaal van 2018 wereldwijd verkrijgbaar via officieel erkende Raymarine-dealers en -verkooppunten. De vanaf-prijs bedraagt 4.699 euro. Ga voor meer informatie naar www.raymarine.com/magnum.

Over FLIR Systems
FLIR Systems werd opgericht in 1978. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Wilsonville, in de Amerikaanse staat Oregon. Wereldwijd is FLIR een toonaangevende producent van sensorsystemen die perceptie en bewustzijn verbeteren, waardoor levens kunnen worden gered, de productiviteit toeneemt en het milieu wordt beschermd. Met bijna 3500 medewerkers heeft FLIR de visie om ‘The World’s Sixth Sense’ te zijn, met warmtebeeldtechnologie en aanvullende technologieën voor het realiseren van innovatieve, intelligente oplossingen voor beveiliging en bewaking, milieu- en conditiemonitoring, buitenrecreatie, inspectiesystemen, navigatie en geavanceerde dreigingsdetectie. Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir