FLIR kondigt nieuwe M300 camera’s aan

Het Amerikaanse FLIR Systems heeft vandaag op de Mets de FLIR M300-serie aangekondigd. De nieuwe generatie maritieme warmtebeeldcamera’s met geavanceerde technologieën. De camerabeelden geven de stuurman meer overzicht van de omgeving en maken een veiligere navigatie mogelijk. De M300-serie kan naadloos worden geïntegreerd met de nieuwste maritieme navigatiedisplays, waaronder de multifunctionele Raymarine Axiom-schermen. De FLIR M300-camera’s zijn ontwikkeld voor veeleisende professionals die in de zwaarste omstandigheden op zee zitten.
De nieuwe M300-serie, opvolger van FLIR’s M-serie maritieme camera’s, bestaat uit vijf modellen met een nieuwe, solide draai- en kantelbare behuizing. Vier van deze modellen zijn uitgerust met de FLIR Boson-warmtebeeldcamera met een resolutie van 640 of 320, en diverse lenzen met een vaste beeldhoek. Daarnaast is er nog de M300C voor zichtbaar licht met een HD-kleurencamera en een krachtige 30x zoom, die geschikt is voor gebruik bij weinig licht.
De beeldstabilisatie van deze camera’s is sterk verbeterd dankzij het gebruik van een geïntegreerde AHRS-sensor (Attitude Heading Reference System), die voor een stabiel beeld zorgt in een onstuimige zee.
De M364C en M364C LR met hun dubbele sensor geven de stuurman beter zicht op de omgeving, die zich daardoor beter bewust is wat er in zijn vaargebied afspeelt. Dit dankzij de gepatenteerde CTV-technologie (Colour Thermal Vision). Deze door FLIR zelf ontwikkelde technologie voor multispectrale beeldverwerking in de FLIR M300-serie en de Raymarine Axiom-navigatiedisplays, combineert warmtebeelden en optische HD-kleurenvideo om zodoende boeien, schepen en andere objecten ’s nachts beter te kunnen identificeren. Verder zijn de M364C en de M364C LR uitgerust met de gepatenteerde MSX-beeldverwerkingstechnologie van FLIR, waarmee contouren die worden waargenomen door de optische HD-camera, worden gecombineerd met warmtebeelden. Hierdoor kunnen gebruikers objecten in de verte beter herkennen. Een nauwelijks waarneembaar schip wordt door de techniek goed zichtbaar, wat bij de aanloop van een drukke haven onder slecht zicht heel waardevol is.
www.flir.com/m300-Series