Garmin | AIS 800 transponder en VHF 315i marifoon

Twee nieuwe producten met ingebouwde GPS. Beide systemen zijn gemaakt als aanvulling op de nieuwe GPSMAP® kaartplotters en multifunctionele displays (MFD’s). Ze zijn via NMEA 2000® volledig integreerbaar met Garmin-systemen.

Communicatie en situationeel bewustzijn zijn cruciaal op het water. Deze nieuwe communicatiesystemen geven vissers, zeilers en schippers van motorboten het vertrouwen dat ze in een noodsituatie snel kunnen reageren.

De Garmin AIS™ 800 transponder heeft 5 Watt zendvermogen met Klasse B/SO en zorgt voor snellere positierapportages dan ooit tevoren1. Het toestel ontvangt AIS-doelgegevens en verzendt uw vaartuiggegevens naar andere AIS-ontvangers in uw omgeving. De AIS 800 heeft een ingebouwde GPS (met connector voor optionele externe antenne) en kan naadloos worden geïntegreerd in het Garmin systeem aan boord. De kostenbesparende interne VHF-antennesplitter maakt het delen van een enkele antenne voor VHF en AIS mogelijk. Het toestel biedt NMEA 2000® connectiviteit voor eenvoudige integratie met compatibele kaartplotters en multifunctionele displays. Dit alles zit verpakt in een eenvoudig te installeren zwarte doos met kleine afmetingen.

De VHF 315i marifoon biedt 25 Watt zendvermogen en met DSC uit de D-klasse is het een modulaire communicatieoplossing. De radio voldoet aan de nieuwste marktnormen en biedt daardoor de zekerheid van betrouwbare communicatie op het water. Dankzij de voorgeprogrammeerde internationale watersportkanalen is de radio gebruiksvriendelijk en kan hij perfect in het Garmin boordsysteem worden geïntegreerd. De radio heeft een geïntegreerde GPS-ontvanger met een connector voor de vereiste externe antenne. VHF 315i wordt geleverd met een GHS 11i handset en een nieuwe actieve luidspreker, die kan worden gebruikt als intercom tussen maximaal 3 zenders. De radio is tevens uitgerust met een oproepsysteem van 30 W voor het communiceren met andere boten of dekknechten. NMEA 2000 connectiviteit biedt een eenvoudige integratie met compatibele kaartplotters, multifunctionele schermen en handige software-updates. Dankzij de vereenvoudigde handset-connectoren en een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface kan de radio snel worden ingesteld.

Verkrijgbaarheid
De AIS 800 en VHF 315i zijn naar verwachting leverbaar in het tweede kwartaal van 2018 met een adviesverkoopprijs van respectievelijk € 999,- en € 749,-.

Meer informatie: www.garmin.com