Garmin Surround View Camera Systeem

Garmin noemt het Garmin Surround View Camera Systeem een doorbraak in videobegeleiding voor motor- en zeiljachten. Met zes camera’s biedt de Surround View een live 360-graden perspectief om schippers te helpen met lage snelheid aan te meren.

De technologie maakt gebruik van zes 1080p-camera’s die rond de boot worden geplaatst. Eén camera op de boeg is naar voren is gericht en een andere is gericht op het achterschip en dan zijn er nog twee zijwaarts gerichte camera’s aan zowel bakboord- als stuurboordzijde.
Wanneer het systeem is ingeschakeld, wordt een volledig beeld weergegeven met 360-graden realtime videobeelden rondom de boot, rechtstreeks op compatibele Garmin-kaartplotters of multifunctionele displays.
Schippers kunnen de beelden van één of twee camera’s tegelijk bekijken en zelfs inzoomen en ronddraaien op een specifiek gebied vanuit ieder van de individuele camera’s. Daarnaast biedt het Surround View Camera System een aantal augmented reality-functies voor een nog groter situationeel bewustzijn en het vermijden van botsingen, waaronder een visuele bumper en afstandsmarkeringen, vergelijkbaar met achteruitrijcamerasystemen in auto’s.
Een compatibele Garmin kaartplotter of multifunctioneel display, inclusief GPSMAP 8400/8600, GPSMAP 7×3/9×3/12×3 serie of het Volvo Penta Glass Cockpit System is vereist.

www.garmin.com