Genomineerden Boot van het Jaar 2019

De vakjury van de HISWA Boot van het Jaar 2019 heeft de genomineerde motorboten en zeilboten vastgesteld. Eerst werd uit de lijst met aangemelde nieuwe pleziervaartuigen een shortlist gemaakt. In een tweede ronde beoordeelde de jury de boten op basis van design, innovatief karakter en de mate waarbij het vaartuig aansluit bij de doelgroep.
Het heeft de volgende nominaties opgeleverd:

Motorboten:
Atlantic A500 Convertible, Vedette Navigator 35 en Domani chase boat.

Zeilboten:
Beneteau Oceanis 30.1, Viko S35 en Fountaine Pajot Astréa 42.

Juryvoorzitter Jeroen van den Heuvel: “Het aantal aanmeldingen vanuit de sector was dit jaar beduidend hoger dan eerdere jaren. Met de aanmeldingen vanuit de vakpers ontstond er een lijst om trots op te zijn. Na zorgvuldige selectie in de afgelopen maanden werd een shortlist vastgesteld, waarbij vrijwel alle schepen winnaar zouden kunnen zijn. De uiteindelijke genomineerde vaartuigen zijn tot op detailniveau besproken.”
De genomineerde boten zijn te zien tijdens HISWA te water van 4 t/m 8 september a.s. in Bataviahaven te Lelystad. Op de openingsdag worden de winnaars bekend gemaakt, nadat de jury, bestaande uit watersportjournalisten van Nederlandse en Belgische watersportbladen, weer met de genomineerde boten heeft proefgevaren.