Boot Holland | Gericht publiek

De storm Ciara had invloed op het bezoekersaantal van Boot Holland in Leeuwarden. Het lag rond de 26.000 en dat betekent een daling. Niettemin kwamen er vooral gerichte bezoekers en volgens de organisatie hebben de deelnemers goede zaken gedaan.
Voor Sipko van Sluis, eigenaar van Kuster- North Line Yachts, verkocht twee schepen. Voorheen was hij aanwezig met nieuwe jachten, voor deze editie maakte hij de bewuste keus om jong gebruikte schepen mee te nemen. “Negentig procent van de bootliefhebbers is tegenwoordig op zoek naar een jong gebruikte boot”, aldus Van Sluis.
Vedette is al jaren vaste deelnemer aan Boot Holland. Eigenaar Hans van Veen: “We hebben beduidend meer buitenlandse bezoekers gesproken, een gunstige ontwikkeling. Voor ons is Boot Holland dan ook een goede beurs geweest met daadwerkelijke verkopen.”
De 30e editie had twee nieuwe pleinen, voor hengelsport en elektrisch varen. Het Fossielvrij Varen Plein, mede georganiseerd door de Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF), trok veel belangstelling. “Elektrisch en fossielvrij varen is een trend die de komende jaren steeds verder doorzet”, aldus het beursmanagement. Ook het veiligheid- en hengelsport plein krijgen een vervolg in 2021. Met het Funpaviljoen werd ingespeeld op de toekomstige watersporters. Ruim 400 basisschool leerlingen kwamen naar Boot Holland om kennis te maken met de watersport. Er was een compleet programma samengesteld waarbij ze konden suppen, varen op een reddingsboot en middels een speurtocht langs de deelnemers gingen.
De 31e editie van Boot Holland is van 12 t/m 16 februari 2021. Hiermee gaat de organisatie mee in de lijn van Boot Düsseldorf die ook een week opgeschoven is.
www.boot-holland.nl