Juninummer Jachtbouw Nederland: impact van de coronacrisis

Lees het juninummer van Jachtbouw Nederland hier digitaal. De inhoud is ongelofelijk gevarieerd. We maakten een rondje langs werven om ze te vragen hoe de coronacrisis ze raakt. Het antwoord: sommige moeten de productie neerwaarts aanpassen en andere bouwers varen er wel bij. De cover verbeeldt waar het avontuur begint: bij Snijtech worden metalen gesneden en gevormd, het bouwpakket voor een jacht.

Een greep uit de inhoud:
• Er zijn ook nog idealistische werven, zoals Scherpel Jachtbouw in Loosdrecht, bekend van de legendarische en onverwoestbare Scherpelvlet. Het Ambacht van de bouwer van houten boten wordt hier met een hoofdletter geschreven.
• Ontwerper Olivier van Meer kwam een klant tegen die hij meteen begreep: het moest een waddenboot met een jongensdroomgevoel worden.
• Logic Vision heeft grote jachtbouwers als klant, maar denkt ook kleinere werven met praktische software te kunnen bedienen.
• De onderwatervleugel Hull Vane voor kleinere jachten begint van de grond te komen.
• U-Boat Worx uit Breda heeft een klein duikbootje ontwikkeld dat in serie gebouwd kan worden. Past op een trailer achter de auto. De koper moet wel eerst een cursus op Curaçao volgen.
• De webshop van ShipSupport, met een miljoen producten in de catalogus, wil als een soort Bol.com ook aan de jachtbouw gaan leveren.
• Webasto heeft kaas gegeten van accupakketten voor voertuigen, en met aanpassingen zijn die ook geschikt voor vaartuigen.
• Corona weerhoudt liefhebbers er niet van om jachten te bestellen, zoals Royal Huisman, dat een order ontving voor een 46 meter ‘lichtgewicht’ sloepgetuigd zeiljacht. Heesen bouwt op speculatie en levert aan de lopende band motorjachten af. Verder mooi nieuws van Lekker boats, Damarin, Aquanaut, Younique, Sichterman, Steeler, De Boarnstream en Overwijk Yachting.

Wie geen belangrijk nieuws uit de jachtbouwindustrie wil missen, neemt voor een luttel bedrag een abonnement op het prachtige vakblad Jachtbouw Nederland: www.jachtbouwactueel.nl/word-abonnee