Gouwerok levert alu casco Argo 54

Bij Jacht- en scheepswerf Gouwerok in Aalsmeer is op 1 november het casco van een Argo 54 te water gelaten, een aluminium zeiljacht van 54 meter lengte. Het casco is met sleepboten naar Antwerpen getransporteerd, waar het wordt geladen op een zeeschip en voor afbouw naar Griekenland wordt gebracht. De afbouw gebeurt in Lavrio door Omnikron Yachts.

Het ontwerp van de Argo 54 is van het Spaanse bureau Juan K, in samenwerking met Rob Doyle Design uit Ierland. Het betreft een modern zeiljacht met een lengte van 54 m. en breedte van 9,65 m. De diepgang is 9,80 m. met de kiel in neergelaten toestand. De masthoogte bedraagt 63 m. en het zeiloppervlak 1.350 m2. Er is accommodatie voor tien gasten en acht bemanningsleden. Tijdens het zeilen kunnen zowel de voortstuwingsschroef als boeg- en hekschroef worden ingetrokken, zodat een minimale weerstand wordt verkregen.

Na een aantal jaren van luwte in de bouw van grote zeiljachten heeft de werf Gouwerok nu weer volop opdrachten voor casco’s van zeiljachten. Op dit moment wordt gewerkt aan een casco voor een zeiljacht met klassieke lijnen met een lengte van 69 m. en binnenkort start de bouw van een kleinere uitvoering (43 m.) van het zojuist te water gelaten casco.

Gouwerok heeft zich gespecialiseerd in aluminiumbouw en levert regelmatig ook bovenbouwen of complete casco’s aan Feadship.

www.gouwerok.nl