Gratis vaaropleidingen met STAP-budget

Sinds dit jaar kunnen Nederlanders gebruik maken van STAP-budget om opleidingen te volgen die goed zijn voor hun carrière. Vaarplezier biedt daarvoor per direct opleidingen aan als ‘medewerker watersport-/bootbedrijf’ en ‘NauPro Vaarbewijs’. Met STAP-budget zijn deze opleidingen gratis te volgen.
De opleiding ‘Medewerker Watersport-/bootbedrijf’ is een driedaagse training, waarvan twee dagen de stof van het Klein Vaarbewijs 1 theoretisch en praktisch wordt geoefend. De derde dag is een veiligheidstraining bij STC-KNRM, waarbij brandenblussen, het redden van drenkelingen en veiligheid aan boord centraal staan. De opleiding is bovendien toegespitst op het kunnen halen van Klein Vaarbewijs 1 (extern examen bij het CBR).

NauPro Vaarbewijs
Voor het NauPro Vaarbewijs is de basis een tweedaagse praktijktraining voor RYA Powerboat Level 2 en een aanvullende theoriedag. Met het NauPro Vaarbewijs (in combinatie met ‘medewerkers watersport-/bootbedrijf’) voldoet het bedrijf bovendien aan het ‘terzake kundig’ zijn van varende medewerkers volgens de ARBO-wetgeving.
Arjen Bergijk van Vaarplezier: “Het is erg mooi dat Vaarplezier het intensieve kwalificatieprogramma voor het STAP-budget heeft doorlopen en nu deze zeer praktijkgerichte vaaropleidingen kan aanbieden. Iedereen die in de watersport of bij een bootbedrijf werkt – of wil werken – kan het STAP-budget gemakkelijk aanvragen. Wordt het toegekend, dan kosten de opleidingen niets. Wordt het niet toegekend, dan is de deelnemer tot niets verplicht. Ook medewerkers die op kantoor zitten of in de productie, of werken bij bedrijven die met boten/watersport te maken hebben (verzekeraars, toeleveranciers, werven, reparateurs, media etc), kunnen met deze opleidingen zeer vakgericht meer leren over hun eigen werkveld. En bovendien – binnen deze opleidingen – mooie diploma’s halen die altijd handig zijn, zoals Klein Vaarbewijs 1 en 2.”

STAP-budget
Het idee achter STAP – STimulering Arbeidsmarkt Positie – is dat de overheid de aanvrager steunt in het verbeteren van zijn of haar positie op de arbeidsmarkt. Met dit STAP-budget wordt de eerste € 1.000 cadeau gegeven; kost de opleiding minder, dan wordt de hele opleiding vergoed. De door Vaarplezier aangeboden opleidingen zijn te volgen door medewerkers van bedrijven die met pleziervaart te maken hebben: watersport, verhuurbedrijven (jacht)havens, bootbouwers, werven, toeleveranciers, reparatiebedrijven, verzekeringsmaatschappijen, enzovoort. Ook voor medewerkers in ondersteunende functies (administratief, commercieel, adviserend, etc), zijn deze STAP-opleidingen nuttig.

www.vaarplezier.nl/stap