Hoora Watersport | Grote order elektrosloepen voor HappyWhale

Hoora Watersport in Heeg heeft een order gekregen van HappyWhale Friesland voor de bouw van 43 Pura Vida 550 elektrische sloepen. HappyWhale breidt hiermee de huidige verhuurvloot van 63 schepen uit. De uitbreiding is mede tot stand gekomen dankzij het fonds van FSFE: Fûns Skjinne Fryske Enerzjy. Deze stichting levert een bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van provincie Fryslân.

Eva Meijer, eigenaar van Hoora Watersport, vertelt: “Wij zijn een paar jaar geleden bij HappyWhale in beeld gekomen doordat wij op drie relevante punten veel ervaring hebben. Namelijk de verhuur van boten, nieuwbouw van polyester schepen en expertise in elektrisch varen.”
Veel watersporters kennen Hoora vooral van de verhuur van Valken, maar het watersportbedrijf bouwt al sinds 1978 polyesterboten zoals valken, kajuitzeilboten en sloepen. Juist door die bekende verhuurtak, is Hoora altijd bezig met verbeteringen in het verhuurproces.
“Binnen ons zusterbedrijf Aquatro, waar we ons specifiek richten op elektrisch varen, hebben wij een uniek platform ontwikkeld waarbij alle bootgegevens op afstand zijn uit te lezen. Zoals accustatus, walstroom en motormanagement. Dit maakt ons de ideale servicepartner voor bedrijven die boten verhuren. In geval van een storing kun je namelijk gelijk uitlezen wat er aan de hand is en hoe je dit vlot verhelpt”, legt Abele de Jong, projectleider bij Hoora uit.

De compacte zespersoons spiegelsloep Pura Vida 550 is speciaal ontwikkeld voor elektrisch varen. De klassiek vormgegeven sloep vaart eenvoudig, is wendbaar en zeer comfortabel. Door de plaatsing van de accu’s in de scheg, ligt de boot stabiel op het water. Bovendien is er veel opbergruimte, doordat de dieselmotor is vervangen door een elektrische POD-motor.
Van de in totaal 105 elektrische sloepen vaart het merendeel straks in Friesland. HappyWhale mikt met haar eenvoudige boekingssysteem op recreanten die in een watersportgebied verblijven en graag willen ervaren hoe het is om een dagje met een sloep te varen.

www.hoora.nl