Heesen boekt order voor 80 meter superjacht

Heesen Yachts' Project Cosmos.

Heesen Yachts in Oss heeft een order geboekt voor de bouw van een 80 meter lang superjacht. Project Cosmos, bouwnummer YN 19480, is het grootste schip dat de werf ooit heeft gebouwd.

Het door Winch Design ontworpen schip wordt geheel van aluminium, meet 1700 GT en wordt volgens Heesen het grootste en snelste jacht van aluminium ter wereld met een conventionele voortstuwing met schroeven. De Fast Displacement Hull Form (FDHF) van Oossanen en vier MTU 20V diesels moeten het schip een topsnelheid geven van 29 knopen. De oplevering is voorzien in april 2022.

Een paar opmerkelijke zaken in het design: het helidek kan worden getransformeerd tot een buitenbioscoop, een kristallen lift voert de gasten van het benedendek naar het zonnedek. Het zwembad van zeven meter heeft jets om tegenin te zwemmen, met waterval en glazen bodem. Een door Winch Design ontworpen limousine tender kan worden opgeborgen in een garage in het voordek.

De twaalf gasten worden ondergebracht in vier suites op het benedendek; een VIP-cabin op het brugdek en een master stateroom voor op het hoofddek. Voor de 19-koppige bemanning zijn elf hutten beschikbaar.

Dit is de tweede order die Heesen dit jaar boekt, nadat 2017 al een recordjaar was met zes orders.

www.heesenyachts.com