Heesen: twee orders in twee weken tijd

Project Aura

Heesen Yachts in Oss heeft in twee weken tijd twee orders geboekt: Project Aura, een 50 meter stalen waterverplaatsend motorjacht van 50 meter en Project Sapphire, een 50 meter aluminium jacht met een semi-displacement romp.

Project Aura blijft net binnen de 500 GT-grens. De opdrachtgever is een Amerikaanse ervaren jachteigenaar. Het exterieur is ontworpen door Clifford Denn en het interieur door Reymond Langton. Het scheepsbouwkundig ontwerp is van Heesen zelf. Het jacht heeft een bulbsteven en wordt voorzien van Naiad zero-speed vinstabilisatoren. Twee MTU 8V4000 M63 motoren zijn goed voor een topsnelheid van 15 knopen; kruissnelheid 13 knopen. Voor acht gasten zijn vier cabins beschikbaar op het benedendek en de eigenaars hebben een master bedroom vooraan op het hoofddek, over de volle negen meter breedte.

‘Trend houdt aan’
Arthur Brouwer, de ceo van Heesen: “We beleven een zeer positieve periode voor de luxe business, waarin het wereldwijde economische beleid wordt ondersteund door een toegenomen financiële liquiditeit. Dit is geen post-pandemische euforie, maar een trend die nog een tijdje zal aanhouden.”
De oplevering is voorzien in april 2022.

Project Sapphire

Project Sapphire
Project Sapphire is een 50 meter aluminium jacht met een semi-displacement romp, gekocht door de ervaren jachteigenaren Bob en Amy Book uit de Verenigde Staten, die in 2017 al een 47 meter Heesen-jacht kochten. Omdat het Project Sapphire reeds in aanbouw is, kan het volgend jaar zomer al worden opgeleverd.
De Italiaanse designer Cristiano Gatto heeft het interieur ontworpen en het exterieur is van de hand van Omega Architects.
De snelle 50 meter serie van Heesen voldoet als eerste in de categorie jachten onder de 500 GT aan de IMO Tier-III-voorschriften. Het geoptimaliseerde rompontwerp is van de eigen naval architects van Heesen. De geringe diepgang van slechts 2,15 meter maakt Project Sapphire bovendien heel geschikt voor ondiepe wateren. De zero-speed vinstabilisatoren zijn van Naiad.
Twee MTU 16V4000M65L ‘green oceanic’ motoren zijn voorzien van Selective Catalytic Reduction (SCR)-units, die de NOx-emissie beperken. De topsnelheid zal 23 knopen bedragen.
Twaalf gasten verblijven in vijf gastensuites, met de eigenaarssuite aan de voorzijde op het hoofddek en op het benedendek vier gastensuites (twee met tweepersoonsbedden en twee met dubbele eenpersoonsbedden).

www.heesenyachts.com/nl