Heesen verkoopt gerestyled Project Apollo

Nog net voor het einde van dit voor Heesen Yachts succesvolle jaar kondigt de werf uit Oss de verkoop van het 55-meter Project Apollo aan. Het jacht, met stalen romp en aluminium opbouw, heeft een Fast Displacement Hull van Van Oossanen. Het was al in aanbouw op basis van speculatie. Daardoor profiteert de nieuwe eigenaar van een veel kortere levertijd dan bij een regulier nieuwbouwtraject.

De buitenkant van de Apollo is gerestyled door Omega Architects. “Ook al waren we erg gecharmeerd van het originele ontwerp met de verticale ramen, toch vonden we dat het tijd was voor een ​​evolutionaire stap”, aldus Frank Laupman van Omega Architects. “Voor de main saloon en skylounge hebben we gekozen voor grotere, kamerhoge raampartijen zonder stijlen. Vervolgens hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om het profiel nog iets dynamischer te maken, door een ononderbroken strook van getint glas toe te passen. De horizontale lijnen maken het ontwerp optisch langer, zodat ook de hoogteverhouding weer in balans komt. Het resultaat is prachtig: we hebben de familie-look en -feel behouden, maar met een elegante touch.” Daarnaast voegt een Frans balkon een nieuwe dimensie toe aan de suite van de eigenaar.
Luca Dini Design & Architecture is verantwoordelijk voor het sculpturale interieurontwerp met lichte en warme tinten. Twaalf gasten kunnen worden ondergebracht in zes passagiershutten, allen met een eigen en-suite badkamer.
Marc Borderon van Peter Insull introduceerde de klant. Apollo is het vijfde jacht dat in 2021 door Heesen werd verkocht, met een totale lengte van 260 strekkende meter en 3.017 GT. “2021 is een zeer succesvol jaar geweest voor Heesen. Onze semi-custom jachten, gebaseerd op bewezen platforms en korte leveringsschema’s, doen het goed in zowel het oosten als het westen”, aldus Friso Visser, Heesen CCO.

De oplevering van Project Apollo staat voor het najaar van 2023 gepland.

www.heesenyachts.com