Heesen verkoopt Project Gemini, 55 m staal

Project Gemini is het twee jacht dat Heesen dit jaar verkocht.

Heesen heeft Project Gemini verkocht, een 55 meter lang stalen motorjacht van 760 GT. Project Gemini (YN 19755 ) wordt eind oktober 2022 aan haar eigenaren opgeleverd, waarna ze aan de chartervloot van Arcon Yachts zal worden toegevoegd. Arcon Yachts begeleidt de bouw van het jacht en verzorgt het projectmanagement.

De bouw van Project Gemini was reeds in november 2020 begonnen op basis van speculatie, waardoor de levertijd relatief kort is. Dit voorjaar zijn opbouw en romp samengevoegd.
Het exterieurontwerp is van Frank Laupman van Omega Architects. Met een Fast Displacement Hull Form en twee MTU 8V 4000 M63-motoren (IMO III) bereikt Project Gemini een topsnelheid van 15,5 knopen, plus een trans-Atlantische actieradius van 4.500 zeemijlen bij 13 knopen.

Koper bezocht werf
Konstantin Kolpakov van Arcon Yachts licht toe: “We zijn verheugd om opnieuw samen met Heesen aan een opwindend project te werken. We zijn onder de indruk van de flexibiliteit van de werf om aan de wensen van de klant tegemoet te kunnen komen. Ondanks de reisbeperkingen slaagden ze erin om voor de koper een ​​bezoek te organiseren om het jacht in aanbouw te zien. Dit was cruciaal, aangezien onze klant op deze manier persoonlijk de uitstekende organisatie en bouwkwaliteit van deze Nederlandse werf kon ervaren.”

Accommodatie
Twaalf gasten verblijven in zes gastensuites. De eigenaarssuite van 82 vierkante meter bevindt zich aan de voorzijde op het hoofddek en beslaat de volledige breedte van het jacht. Vier gastensuites bevinden zich op het benedendek en er is een privé VIP-suite op het bridge deck. Het Italiaanse ontwerpbureau Luca Dini Design and Architecture creëerde voor Project Gemini een interieurontwerp met geometrische vormen en patronen. Het is de eerste keer dat deze Italiaanse designstudio samenwerkt met Heesen.
“We waren verheugd dat onze interieurvoorstellen voor Gemini direct in de smaak vielen bij de klant, zo vlak voor de opleverdatum – dat gebeurt niet altijd met een speculatiejacht”, aldus Luca Dini. “Maar we hadden nog tijd om de details af te stemmen op de wensen van de klant, met name voor de keuze van de losse meubels, stoffen en afwerking. Het resultaat is oogverblindend. Het was voor iedereen een perfect eindresultaat.”

Tweede verkoop in 2021
Heesen Yachts verkocht vorige maand Project Altea (YN 19550), het tweede jacht dat gebaseerd is op het Nova Plus ontwerp- en techniekplatform. Het is een aluminium jacht met een lengte van 50 meter, een gepatenteerde Fast Displacement Hull Form en een bruto tonnage van net geen 500 GT.

www.heesenyachts.com