Heesen verkoopt project Serena

Heesen heeft bouwnummer YN 20555 (project Serena) verkocht, het eerste jacht uit de gerestylede 55 meter Staal FDHF-serie. Arcon Yachts Monaco bracht de klant aan. Doorslaggevend voor de ervaren booteigenaar waren volgens Heesen ‘de gespierde lijnen, het volume van 760 GT, het beproefde ontwerpplatform en de betrouwbare prestaties van het jacht’.
Project Serena is het zevende jacht in de serie, maar onderscheidt zich met een main saloon en skylounge die zijn voorzien van grotere, kamerhoge ramen zonder verticale raamstijlen. Het eigenaarsappartement op het hoofddek kreeg een Frans balkon. Andere verbeteringen omvatten de minder formeel ingerichte dining areas buiten, extra trappen voor een optimale flow aan boord, en een nog ruimer zonnedek.

Voor de indeling werkte Luca Dini Design and Architecture nauw samen met het team van Omega en de engineers van Heesen. Luca Dini en zijn team zullen het interieur verder afstemmen op de voorkeuren van de eigenaren.

De Fast Displacement Hull Form (FDHF) van Van Oossanen werd doorontwikkeld door de naval architects van Heesen. Twee MTU 8V4000 M63 IMO III motoren van elk 1.340 pk geven het jacht een topsnelheid van 15,5 knopen. Project Serena wordt in de herfst van 2024 opgeleverd.

www.heesenyachts.com