Heesen verkoopt Project Triton

Project Triton op proefvaart. Foto Dick Holthuis

Heesen Yachts in Oss heeft Project Triton verkocht. Het stalen 50 meter jacht onder 500 GT was op speculatie gebouwd en zojuist begonnen aan proefvaarten op de Noordzee. Het schip kan reeds in maart 2021 opgeleverd worden.

David Johnson van Denison Yachts heeft de klant geïntroduceerd bij Heesen. De koper is een ervaren jachteigenaar die graag met zijn gezin vaart. Thom Conboy van Heesen USA en het salesteam in Oss hebben nauw samengewerkt met Denison Yachts om de verkoop te realiseren. Dit is het derde jacht dat Heesen in 2020 verkoopt.

Mark Cavendish, Chief Commercial Officer van Heesen: “We zijn erg blij dat we ondanks de uitdagingen en reisbeperkingen van Covid-19 toch deze verkoop konden realiseren. Beide teams hebben hard gewerkt en vernieuwende marketing- en communicatietools ingezet om de afstand te overbruggen die deze pandemie heeft veroorzaakt.”

Project Triton is het tweede jacht in de 50 meter Staal-serie. Een volwaardig langeafstandsjacht met een stalen displacement romp ontworpen door de eigen naval architects en engineers van Heesen. Met twee MTU 8V4000 M63 dieselmotoren haalt Triton een topsnelheid van 15 knopen. De actieradius bedraagt 3.800 mijl bij een kruissnelheid van 12 knopen.

Voor het onderscheidende, vloeiende exterieurontwerp liet de Britse designer Clifford Denn zich inspireren door klassieke auto’s. De eveneens Britse ontwerpstudio Reymond Langton is verantwoordelijk voor het sierlijke interieur.

Voor de tien gasten zijn vijf suites beschikbaar: de eigenaarssuite bevindt zich aan de voorzijde op het hoofddek, en op het benedendek zijn nog eens vier ruime gastensuites te vinden. Door de tenders en toys op het voordek onder te brengen, kon de lazarette worden ingericht als beachclub en wellnessruimte.

Heesen heeft een goed gevulde orderportefeuille: twaalf jachten zijn in aanbouw; de leveringen lopen tot in 2023.

www.heesenyachts.com