Heesen verkoopt superjacht Aster tijdens de bouw

Project Aster in aanbouw bij Heesen. Het superjacht kan over zeven maanden al opgeleverd worden. Foto Simon Trel

Heesen heeft een aluminium 50 meter superjacht verkocht dat de werf uit Oss op speculatie aan het bouwen was. Bouwnummer YN 18750, ook wel bekend als Project Aster, is het zesde jacht dat Heesen bouwt in de 5000 Aluminium klasse.

Het schip is verkocht dankzij de bemiddeling van Arcon Yachts. Het schip kan over zeven maanden al opgeleverd worden. Volgens de werf is de snelle opleveringstijd, de indrukwekkende snelheid van 23 knopen en de Nederlandse kwaliteit voor de eigenaars, zeer ervaren met jachten, doorslaggevend geweest.

Gladde romp
Bogend op een ervaring van 40 jaar kan Heesen in aluminium bouwen binnen heel strakke toleranties. Het in-huis team van technici en ervaren lassers hebben een gladde semi-displacement romp geconstrueerd, die met twee MTU 16V 4000 motoren niet alleen hard kan varen, maar ook efficiënt en met een soepele zeegang in alle omstandigheden. De Aster heeft een trans-Atlantisch bereik van 3100 mijl bij een kruissnelheid van 11 knopen.

Met een lengte van 50 meter, net onder de 500 GT-grens, biedt de Aster de eigenaar perfect comfort, volop ruimte en verfijnde luxe. De lijnen van het exterieur, ontworpen door Frank Laupman van Omega Architects, belichamen het DNA van Heesen. De snavelvormige boeg en de sportieve mast geven Project Aster een onderscheidend uiterlijk.

Interieur van Gatto
Het interieur, ontworpen door Cristiano Gatto, volgt de lijnen van haar voorgangers met geborsteld vurenhout, een zilveren plafond van Satori en roestvrijstalen details in de kasten. De gebruikte materialen hebben een grote verscheidenheid en afwerking, die uitmonden in een rustige, serene ambiance. Alhoewel het interieurdesign niet over de top gaat, straalt het een rijkheid uit met talloze luxe details, zoals geweven leer en hoogglans gelakt hout dat is ingelegd met leer, metaal, stoffen en hout. Volgens Heesen heeft Cristiano, die al vijf jaar voor de werf werkt, de perfectie in simpelheid weten te vinden. De veelzijdige layout omvat onder meer vijf suites op lagere dekken en een master bedroom op het hoofddek, met een capaciteit voor twaalf gasten en negen bemanningsleden.

www.heesenyachts.com