De opbouw wordt op de romp van Project Serena geplaatst. Foto Heesen Yachts

Bij Heesen Yachts werd begin mei een solide ‘huwelijk’ gesloten: op de romp van YN 20555, Project Serena, werd de opbouw geplaatst. De stalen romp van 55 meter lengte is gebouwd bij Scheepswerf Talsma in Franeker, al jaren toeleverancier die de rompen volgens strikt protocol op een efficiënte manier bouwt. Heesen scheidt zo staalbouw van de aluminiumbouw op de eigen werf. Het ontwerp van het interieur wordt verzorgd door Luca Dini Design and Architecture, in samenwerking met Heesen engineers, geheel naar wens van de klant. De oplevering van Project Serena staat gepland in de herfst van 2024.

De werf biedt drie jachtlijnen aan: Series, Smart Custom en Full Custom. De Series-jachten maken gebruik van beproefde technologie die zich al bewezen heeft in eerdere schepen. Deze jachten zijn volledig doorontwikkeld en al in aanbouw als ze beschikbaar zijn voor de verkoop. Dankzij dit speculatieve bouwconcept profiteren klanten van een kortere levertijd. Aanpassingen aan het interieur en de dekken zijn mogelijk, afhankelijk van de opleverdatum en planning.
Dankzij een geavanceerde rompontwerp en hoogstaande technologie, hebben de Smart Custom jachten een uitstekende reputatie. Deze jachten zijn volledig doorontwikkeld boven en onder het hoofddek, maar het ontwerp van de opbouw kan naar eigen smaak worden aangepast. Zo biedt Heesen een slimme balans tussen beproefde prestaties, verkorte levertijden en maatwerk.
De Full Custom-jachten zijn, zoals de naam aangeeft, volledig maatwerk of gebaseerd op een van de eerder ontwikkelde concepten. Deze jachten zijn uniek en bieden de ultieme expressie van persoonlijke wensen.

www.heesenyachts.com