Hempaspeed TF: nieuwe biocidevrije onderwater coating

Hempel introduceert Hempaspeed TF, een biocidevrije onderwater coating, waarvoor patent is aangevraagd. Het betekent tevens de lancering van een nieuwe technologie voor onderwaterbescherming. Die combineert het beste van traditionele, dunne-film techniek met Hempels gepatenteerde hydrogel ‘fouling release’ technologie.
Hempaspeed TF (Thin Film) heeft alle eigenschappen van een harde antifouling met een ultra-gladde afwerking en is geschikt voor gebruik in zowel zout als zoet water. De coating zorgt voor minimale weerstand en is eenvoudig schoon te maken, met een borstel en zelfs met hogedrukreiniging.
Het is bovendien een gebruiksvriendelijk product, want de een-component verf is gemakkelijk aan te brengen. Op bestaande verflagen in goede conditie kan een laag Hempel Conversion primer aangebracht worden om eenvoudig over te stappen naar Hempaspeed TF. Twee lagen Hempaspeed TF worden vervolgens aangebracht voor een goede bescherming gedurende het vaarseizoen. Op een nieuwe en/of kale ondergrond zorg je met Hempel Light primer (minimaal 300µm dft) en een laag Conversion primer voor een goede basis, waarop dan twee lagen Hempaspeed worden aangebracht.
Hempaspeed TF is vanaf maart verkrijgbaar in de kleuren True Blue, Black, Ultimate White en Grey.
www.hempel.com