HISWA-prijzen uitgereikt

Met het luiden van de scheepsbel openden beursmanager Gertjan Roos en Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging, de HISWA Amsterdam Boat Show. Ook werden de winnaars bekend gemaakt van de Product van het Jaar 2018 (Finsulate) en het Hebbeding 2018 (juryprijs: Skywatch, publieksprijs: Stoov One). De beurs loopt tot en met zondag 11 maart in RAI Amsterdam.

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Guido Beekmann, koos Finsulate tot Product van het Jaar 2018. Finsulate is een zelfklevend folie dat als een ‘wrap’ om de romp van het schip wordt aangebracht als milieuvriendelijk alternatief voor antifouling. De jury roemde de inventiviteit en milieubewuste insteek van het product. Ook genomineerd was de Simarine Pico smart battery monitor, een moderne, betaalbare accu- en tankmonitor. De derde genomineerde was de Bow Pro van Vetus.

Tevens werd voor het eerst de HISWA Hebbeding Award 2018 uitgereikt. Een nieuwe prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het bedrijf met de leukste ‘musthave’ voor op het water. Volgens de vakjury, maar ook volgens de consument. De vakjury, bestaande uit journalisten/redacteuren van watersportmedia, kozen uit de zeven genomineerde producten de Skywatch tot winnaar. De Skywatch is een slimme windmeter, waarmee je eenvoudig windsnelheid, temperatuur, luchtvochtigheid en meer meet. Consumenten konden via de HISWA website en Facebookpagina stemmen en kozen de Stoov One; een oplaadbaar warmtekussen dat zorgt voor energiezuinig infrarood warmtecomfort.

De Boot van het Jaar Awards worden voortaan uitgereikt tijdens de natte HISWA. Die is dit jaar van 5 t/m 9 september in Lelystad.

www.hiswarai.nl