Hiswa te water 2021 een week vroeger

De Hiswa te water 2021 in de Bataviahaven te Lelystad wordt een week vervroegd, en staat nu geprogrammeerd van woensdag 25 augustus tot en met zondag 29 augustus. De beursorganisatie heeft hiertoe besloten omdat de Formule 1 de week erop in Zandvoort is. “Dat zou alle aandacht en ook wel bezoekers wegtrekken”, legt beursmanager Alex Hoeve uit, “en een week later zouden we te dicht op Cannes zitten.”
De komende Hiswa te water wordt groter, omdat de vaste pier ook voor de beurs wordt benut. Hoeve: “Daar meren we schepen in het exclusievere segment af en dat beursgedeelte krijgt een wat luxer serviceniveau. Overigens blijft die steiger wel toegankelijk voor de beursbezoekers.”
De organisatoren hebben evaluatiegesprekken gehouden met exposanten en zo’n exclusiever gedeelte was een van de wensen.
Verder wordt de entree van de beurs groter gemaakt, zodat daar meer ruimte ontstaat voor stands met accessoires. Ook wil de organisatie zeilboten onder de 9 meter extra aandacht geven.
De branche heeft grote belangstelling voor de natte Hiswa; er zijn volgens Hoeve in dit stadium al zo’n 120 standhouders die zeker komen. De beursorganisatie retourneert het inschrijfgeld voor 100%, mocht er toch een afgelasting wegens corona komen.
“Er is duidelijk behoefte aan een grote beurs in het water”, zegt Hoeve, “en wij willen in die behoefte voorzien. Wij willen met de Hiswa te water een beurs van formaat zijn in Noord-Europa, die de bezoeker veel te bieden heeft.”
www.hiswatewater.nl