Screenshot van de website van de HISWA te water.

Na de jongste corona-persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge, vrijdag 13 augustus, was de grote vraag wat het gevolg was voor de komende HISWA te water. Na overleg met de desbetreffende instanties op maandag 16 augustus heeft de beursorganisatie moeten concluderen dat de 2021 editie onder de huidige regelgeving van het rijk niet mogelijk is.
Samen met de gemeente Lelystad heeft de organisatie geprobeerd een modus te vinden waarin de exposanten optimaal tot hun recht kunnen komen en bezoekers een volwaardige beursbelevenis kunnen ervaren. Alleen dan is voor alle partijen ook een goede watersportbeurs garanderen. Helaas is dat niet mogelijk gebleken, zo meldt de organisatie in een persbericht. Een grote teleurstelling voor de organisatie, exposanten en andere betrokken, maar natuurlijk ook voor alle watersportliefhebbers.
De organisatie van HISWA te water gaat nu vol goede moed aan de slag met de voorbereidingen voor de 2022 editie van de beurs, die van 31 augustus tot en met 4 september 2022 in de Bataviahaven in Lelystad zal plaatsvinden.

www.hiswatewater.nl