HISWA te water al bijna volgeboekt

De HISWA te water was vorig jaar voor het eerst in Lelystad. Dat het een succesvolle greep was om van Amsterdam naar Lelystad te verhuizen, bewijst het grote aantal boekingen van exposanten in een vroeg stadium. Foto Rens Groenendijk

De HISWA te water is al bijna volgeboekt, zegt beursdirecteur Arjen Rahusen. Op woensdag 4 september wordt de ‘natte’ HISWA voor de tweede maal van in de Bataviahaven in Lelystad gehouden.

Rahusen zegt dat de exposanten en ook bezoekers er vorig jaar van overtuigd zijn geraakt dat de Bataviahaven een prima plek is voor de HISWA te water. “Dat heeft wel wat moeite gekost. Maar uiteindelijk zag je gedurende de beurs ook de grootste critici overstag gaan. Het is een prima plek, midden in ons land, prima bereikbaar. Je parkeert je auto voor een paar euro en je kunt hier uitstekend proefvaren.”
Om de bezoeker niet alleen een grote variëteit te bieden, maar ook ‘watersportbeleving’, worden allerlei nevenactiviteiten georganiseerd, zoals de Optimist on Tour, blowkarten en ruime mogelijkheden om proef te varen.

Ambities
Rahusen heeft met zijn team ook ambities. ”We willen uitgroeien tot de grootste in-waterbeurs van Noord-Europa. De wereld laten zien waar we voor staan. De entree wordt flink vergroot en geeft je direct het gevoel dat je een grote internationale beurs bezoekt.”
De nagenoeg gevulde plattegrond van de haven betekent niet dat de beurs veel meer exposanten heeft, aldus salesmanager Alex Hoeve: ”Je ziet dat de grote werven en bouwers met meer schepen naar Lelystad komen, waaronder een groot aantal wereldprimeurs. We hebben een aparte steiger voor de grote (super)jachten, de Golden Boulevard. We krijgen echt de top of de trends, zoals de multihulls waar je allerlei nieuwe ontwikkelingen ziet. Het zeilsegment is goed vertegenwoordigd met alle bekende merken. Uiteraard veel tenders en sloepen volgens de laatste trend: snel varend en elektrisch. Met zo’n driehonderd verschillende boten hebben we een zeer gevarieerd aanbod.”
De 36ste HISWA te water is van woensdag 4 tot en met zondag 8 september 2019.

www.hiswatewater.nl