Home Nieuwsberichten REFIT Huisfit maakt Juliet hybride

Huisfit maakt Juliet hybride

Juliet undergoing a refitDe Juliet ligt al binnen bij Huisfit in Zaandam.

Huisfit, de dochterwerf van Royal Huisman die zich met refit bezig houdt, neemt de 44 meter lange sloep Juliet stevig onderhanden. De voormalige werf van Holland Jachtbouw in Zaanstad beschikt daartoe over uitstekende faciliteiten. De Juliet, een ontwerp van Pieter Beeldsnijder (naval architecture door Ron Holland), werd in 1993 door Royal Huisman gebouwd.

Vaste klant
De Juliet is vaste klant: Huisfit heeft het schip in de loop der jaren reeds drie maal onderhouden en up-to-date gehouden. In die periode heeft het zeiljacht bijna 250.000 mijl afgelegd. Voor de refit die nu wordt uitgevoerd, zal onder meer hybride technologie worden geïnstalleerd. Daarmee wordt het varen in stilte mogelijk en tijdens het zeilen kan met de schroef stroom worden opgewekt. De Noorse fjorden worden na 2026 ‘zero emissie’-zones en daar kan de Juliet zonder problemen blijven varen.

 

De Juliet kan straks al zeilend stroom opwekken met de schroef.

Ervaring met hybride
De werf heeft al de nodige ervaring met hybride voortstuwing opgedaan met de 58 meter sloep Ethereal in 2009 (het eerste hybride superyacht ter wereld) en heeft de technologie verder verfijnd met de 46 meter sloep Elfje en een 30 meter kotter die nu wordt gerefit en van hybride technologie wordt voorzien.
Centraal bij de hybride conversie is de installatie van een nieuwe gearbox en een geavanceerde elektromotor/generator. Hierdoor kan het schip elektrisch worden voortgestuwd met stroom uit de high performance accubank of stroom die wordt opgewekt met de hoofdmotor. Rechtstreekse aandrijving van de hoofdmotor op de schroef blijft ook mogelijk. De boeg en hekschroef worden niet hydraulisch, maar elektrisch aangedreven.
Voorafgaand aan de refit is de Juliet 3D gescand door Huisfit, waardoor het nodige voorwerk kon worden gedaan. Midden 2020 kan het schip daardoor reeds worden opgeleverd.

www.huisfit.com