Icon Yachts bouwt eerste Sunseeker superjacht

De Sunseeker 161 die Icon Yachts gaat bouwen is geheel in de stijl van de polyester jachten die de Britse werf bouwt.

Icon Yachts begint aan de bouw van het eerste superjacht voor Sunseeker. De samenwerking tussen Icon en Sunseeker werd in 2018 reeds aangekondigd, maar nu is er een koper voor een eerste 49 meter aluminium jacht. De oplevering van de ‘Sunseeker by Icon’ is gepland in september 2022. In een persbericht zegt Sunseeker in bespreking te zijn met klanten voor een tweede en derde opdracht.

De Sunseeker 161 blijft net onder de 500 GT. Het is een driedeks jacht met een klein zwembad op het hoofddek en een beach club in het achterschip. In de standaard configuratie is er plaats voor tien gasten in vijf hutten.
De Sunseeker jachten die Icon Yachts in Harlingen bouwt, krijgen een Fast Displacement Hull Form, een patent van Van Oossanen Naval Architects, waarmee brandstof wordt bespaard en het vaarcomfort verhoogd. De reden dat Sunseeker ‘in metaal’ gaat, is de wens van klanten om grotere schepen te kopen. Aangezien de Britse werf, sinds 2013 onderdeel van de Chinese Dalian Wanda Group, volledig is gericht op de bouw van polyester jachten tot maximaal 47 meter lengte, werd samenwerking met Icon Yachts gezocht.
CEO Jen Wartena van Icon Yachts heeft eerder verklaard dat de werf acht Sunseekers tegelijkertijd kan bouwen. In maart dit jaar werd een drijvend dok van 130 meter lang en 30 meter breed in gebruik genomen, waardoor de capaciteit van de werf is verdubbeld.

www.iconyachts.eu
www.sunseeker.com

Een artist’s impression van het motorjacht waarmee Icon Yachts de productie voor Sunseeker begint.