De nieuwe Intender 950 op de natte Hiswa.

Op de afgelopen natte HISWA presenteerde Interboat het jongste model: de Intender 950. Een ‘kajuittender’, volgens directeur Jerry Schuiten: “Het is een uitbreiding van de bestaande Intender-lijn, een schip met veel buitenruimte, maar ook met accommodatie voor overnachting aan boord. Het concept is van mijn hand; Pim Dijksman van Vripack heeft het ontwerp doorgerekend en de vormgeving geoptimaliseerd, passend in de Interboat familie.”
Typerend voor de Intender 950 is de royale kuip met open spiegel, inclusief zwemplateau en een zonnebed. Aan bakboord in de kuip staat een L-bank met zes zitplaatsen en een buitenbar met koeling, spoelbak en keramische kookgelegenheid.
Binnen vinden we een dubbelbed en een volwaardige natte cel, inclusief spoeltoilet en fonteintje. Voor bagage is er voldoende bergruimte. Het interieur wordt afgewerkt met naar keuze teak, noten of white wash eiken.
Een viercilinder Vetus diesel van 65 pk met vaste as zorgt voor de voortstuwing. Wie sneller wil, kan kiezen uit Volvo Penta diesels van 110, 220 of 325 pk. Schuiten: “Dan kan je flinke stappen zetten, wat handig is op groot water, bijvoorbeeld in Zuid-Europa. Voor dergelijke vaarwater is de boot geschikt, mede door het relatief hoge vrijboord.”
Interboat bouwt de polyester schepen op de eigen werf in Zwartsluis, verdeeld over de Interboat sloepen, de Intercruiser-lijn en de Intender-reeks. Het bedrijf bestaat dit jaar 25 jaar en heeft in die periode ruim 3000 boten gebouwd. www.interboat.nl

Technische gegevens Intender 950
Lengte 9,75 m. Breedte 3,35 m. Diepgang 0,95 m. Kruiphoogte ca. 1,70 m. zonder windscherm. Waterverplaatsing ca. 5.500 kg. Motor Vetus/Volvo diesel, 65-325 pk. Inhoud dieseltank 300 of 600 l. Watertank 260 l. Vuilwatertank 75 l. Stahoogte kajuit 1,80 m. CE-categorie: B.

www.interboat.nl