International B-Free Explore: biocidevrije antifouling

AkzoNobel introduceert een nieuwe biocidevrije antifouling, onder de naam B-Free Explore van het merk International. Dit is het eerste product in een nieuwe reeks speciale biocidevrije coatings onder de vlag van B-Free. AkzoNobel speelt hiermee in op de steeds strenger wordende regels en wetgeving voor het gebruik van antifoulings. De nieuwe B-Free Explore is gebaseerd op een speciaal ontwikkelde siliconenpolymeertechnologie en vormt een glad oppervlak op de romp, waarop micro-organismen, zoals zeepokken en algen, geen houvast vinden. De voordelen zijn duidelijk: minder weerstand, wat brandstofverbruik scheelt, en betere vaareigenschappen. Maar bovenal: biocidevrij, dus milieuvriendelijk.
Het B-Free Explore-systeem is geschikt voor aluminium, polyester, staal en hout. Het kan worden toegepast op nieuwe rompen of rechtstreeks op bestaande antifouling, mits deze laag nog goed is. Dan hoeft het oude systeem niet te worden verwijderd, maar wordt geconserveerd met een grondlaag. Dat is goed nieuws voor de watersporter, die dus makkelijk kan overstappen van een traditionele antifouling naar B-Free Explore.
Het B-Free Explore-systeem bestaat uit B-Free Conversion Coat, een tweecomponenten primer/sealer voor overschilderen bestaande antifouling in goede staat; een tweecomponenten primer Tie-Coat en de B-Free Explore Top Coat.
B-Free Explore is verkrijgbaar in rood, marineblauw, zwart en een stralend witte kleur, die geen last heeft van verkleuring, zoals bij traditionele anti-aangroei verven dikwijls wel het geval is. De nieuwe biocidevrije antifouling van International wordt vanaf januari geleverd.

www.international-yachtpaint.com