Voor slechts  € 37,50 incl. btw bent u abonnee! U ontvangt gratis de april-uitgave + de magazines van december en februari en vervolgens 6 x per jaar Jachtbouw Nederland. Uw abonnement start met de ontvangst van editie 3 – 2020 die 19 juni verschijnt.
Inschrijven kunt u hier. (Toezending extra magazines zolang de voorraad strekt)

Een primeur in het decembernummer: Feadship is bezig met een opdracht voor de bouw van een superjacht dat wordt voortgestuwd met behulp van waterstof, onthulde directeur Henk de Vries tijdens een interview op METSTRADE.
Het coverartikel is een eerbetoon aan Gerard Dijkstra (75), die 50 jaar geleden met zijn ontwerpbureau begon, dat tegenwoordig Dykstra Naval Architects heet. In een uitgebreid interview met Laurens van Zijp vertelt Dijkstra over bijzondere gebeurtenissen in zijn fascinerende loopbaan, geïllustreerd met foto’s uit zijn indrukwekkende oeuvre.

Op de cover van nr 1/2020 staat een prachtig sfeerbeeld, gemaakt door Guy Fleury, van de bouwhal van Vitters Shipyard in Zwartsluis, waar de Meraki op punt van vertrek staat. Binnenin is meer te lezen over dit 50 meter lange aluminium zeiljacht, een moderne klassieker.

In de serie over ontwerpers Peter Bosgraaf, die een zeer breed oeuvre heeft opgebouwd, van tender tot tjalk. Hij houdt van licht bouwen in composiet, maar gaat ook staal niet uit de weg. Hij vertelt een bijzonder verhaal over de door hem ontworpen ‘lobster boat’.

In een bedrijfsportret van De IJssel Coatings vertelt directeur Robbert van der Eijk hoe de relatief kleine verffabriek zich staande houdt tussen de ‘grote jongens’. Dat lukt onder meer met niche producten voor de composietbouw.
Nico Röper van Atlas Paint Consultants is een globetrottende expert die verfproblemen van superjachten beoordeelt, oplost en probeert te voorkomen.

Vedette Jachtbouw sleepte met de Vedette Navigator 35 de prestigieuze ‘European Powerboat of the Year 2020’ award in de wacht. Werfeigenaar Hans van Veen, werkt ondertussen alweer aan een nieuw project, een snelvarende boot van 9,5 meter in aluminium.

Voor het aprilnummer van Jachtbouw Nederland hadden we voor sommige artikelen op locatie reeds te maken met beperkende maatregelen, maar we konden op de valreep toch al onze redactionele plannen uitvoeren. Het coverartikel gaat over Van der Valk Shipyard in Waalwijk, die een prachtig gevulde orderportefeuille heeft. Marketing manager Yoeri Bijker gaf een rondleiding over de werf, waar ook grondlegger Wim van der Valk nog zeer actief is, en vertelde wat er verder nog in de pijplijn zit. Op de cover een BeachClub 660 in aanbouw, een 20,5 meter lang aluminium motorjacht, ontworpen door Cor D. Rover. Highlights uit de inhoud leest u hier verder.