Op de cover van het oktobernummer een artist’s impression van het 48 meter lange aluminium superjacht dat Icon Yachts in Harlingen gaat bouwen voor Sunseeker, een van de grootste jachtbouwers ter wereld. De werven zijn een partnership aangegaan.
In dit nummer dat 16 oktober in print verschijnt, nieuws rond de vakbeurs METSTRADE, die van 13-15 november wordt gehouden in de Amsterdamse RAI. Plus een presentatie van tientallen producten waarmee toeleveranciers aan de jachtbouw de show gaan stelen.
Een greep uit de artikelen:
*Menno van Dijk van STUDIO DELTA wil niet in het vaarwater van designers zitten en legt daarom steeds meer het accent op naval architecture. “Vertel ons maar wat je visie is, dan maken wij er een goed varend schip van. Daar draait het uiteindelijk om: een zeewaardig schip met een optimaal vaargedrag.”
*ELLING SHIPBUILDING overleefde in 2016 een grote brand en bouwt onverdroten drie modellen polyester motorjachten, meer zullen het er niet worden. “We zijn conservatief als het de modellen aangaat, maar we willen de modernste technieken toepassen”, zegt directeur Anton van den Bos. Zo gaat hij het prototype uittesten van een nieuw 3-in-1 stabilisatiesysteem van DMS HOLLAND.
*SDSI, Support Design Styling and Illustrations, ‘vertaalt’ ontwerpen van interieurs van superjachten naar engineeringsniveau.
*Alexander de Vos bouwt op zijn historische
 scheepstimmerwerf KLAAS HENNEPOEL in Warmond een reconstructie op schaal van een overnaadse boeier.

Jachtbouw Nederland verschijnt in print en digitaal. Een jaarabonnement kost slechts € 26,50.