Jachtbouw Nederland nr. 4 is uit! Op de cover is een lasser in actie te zien, die werkt aan een aluminium casco dat Van den Hoven Jachtbouw in eigen beheer produceert. In het blad is daarover meer te lezen, plus de tewaterlating van een 21 meter motorjacht en de succesvolle aanpak van het op voorraad bouwen van de werf uit Waspik.

Verder in deze uitgave:
• Een kijkje achter de schermen bij Linssen Yachts, de Limburgse werf die strak gepland stalen motorjachten in serie bouwt. Directeur Yvonne Linssen wil vasthouden aan het ‘DNA van Linssen’, maar verklapte wel dat wordt gewerkt aan een elektrische variant.
•In een kwart eeuw tijd heeft scheepsbouwkundig ontwerpbureau Gaastmeer een breed oeuvre ontwikkeld voor de jachtbouw, maar ook binnenvaartschepen, passagiersschepen en schepen voor de visserij komen van de tekentafel. Met twee nieuwe directieleden ziet Gaastmeer de toekomst met vertrouwen tegemoet.
•Speciale aandacht voor de nieuwe no-nonsens aanpak van de beursorganisatie van de HISWA te water. Aansluitend een reeks primeurs van Nederlandse jachtbouwers en toeleveranciers: Damarin, De Stille Boot, Technautic, Gebr. van Enkhuizen, Vedette, Saffier, Aquanaut en Pikmeer.
• Altena Yachting in Raamsdonkveer viert het 50-jarig bestaan met de Altena 50 SD, een 15 meter lang aluminium motorjacht. Een stalen Altena 61 OC is in aanbouw. Directeur Marcel Pols vertelt over verleden, heden en toekomst van de werf.
• Andries Folmer is een cascobouwer uit het Friese Rijs met een voorliefde voor metaalbewerking. Zijn vakmanschap wordt alom geroemd. Grootste probleem van Folmer is om aan vakkundig personeel te komen.
• Verder veel nieuws van Nederlandse jachtbouwers: Crown, Mulder, VMG, Heesen, Younique, Damen, Habbeké, Van der Valk en het stopzetten en verkopen van de werf van Jetten Jachtbouw in Sneek.

Het nieuws in de Nederlandse jachtbouw op de voet volgen? Neem een abonnement op dit tweemaandelijkse vakblad voor €37,50 incl. BTW (in print en digitaal) en schrijf in op de gratis nieuwsbrieven in het Nederlands en Engels van JachtbouwActueel.