Jachtwerf Heeg bouwt Winner casco’s

Jachtwerf Heeg, bekend van onder meer de Randmeer, Splash, G2 en Pointer, heeft ook Winner jachten in productie genomen. De huidige eigenaar van Winner, Nordic Yachting in Neustadt an der Ostsee, heeft de mallen overgebracht van Polen naar Friesland. Er bestond al een band tussen de twee werven, omdat Nordic dealer is van de Pointer.
Winner is van oorsprong een oer-Nederlands product, in de jaren ’80 opgezet door Dick Rus in Enkhuizen. Later nam Remco Sol de werf over. De ontwerpen van de Winner jachten kwamen van Van de Stadt. In 2016 viel het doek voor Winner en de Duitse dealer, Nordic Yachts, nam toen de rechten en mallen van de 8 en 9 over. Christoph Becker van Nordic bracht de bouw onder in Polen. Hij merkte echter dat veel klanten de Winners graag in Nederland gebouwd zien worden.
Jachtwerf Heeg heeft ruime kennis en ervaring in de bouw van polyester jachten. Bovendien is de Pointer 25 ook een ontwerp van Van de Stadt en zowel de Pointer als de Winner hebben een gelamineerde romp-dek verbinding, die de nodige specialistisch bouwkennis vereist. Na de bouw in Heeg gaan de Winner casco’s naar Duitsland voor de verdere afbouw.

www.winneryachts.com