Jetten Jachtbouw stopt in Sneek – werf te koop

Door Rens Groenendijk

Jetten Jachtbouw stopt in Sneek. De werf aan de Hendrik Bulthuisweg 23 in Sneek staat te koop, alsmede de inboedel. Op de website van Funda in Business staan 28 foto’s en een uitgebreide omschrijving van de opstallen.

ABN Amro Bank probeert de werf eerst via onderhandse verkoop van de hand te doen en als dat voor 10 september niet lukt, zal het geheel op 24 september executoriaal worden geveild.
De werf ligt aan de rand van bedrijventerrein ’t Ges in Sneek, direct aan het water. De gebouwen zijn eigendom van Jetten Vastgoed Holding BV, een onderneming van Jeannot Grim, die dat bedrijf in 2017 overnam van de gebroeders Marcel en Sander Jetten. Grim verhuurde de opstallen aan het in mei 2018 failliet verklaarde Jetten Yachting BV. De roerende goederen (machines, inventaris) werden in november 2018 door de curator voor € 162.910 verkocht aan de private investeringsmaatschappij Oxbridge SE, die onder de naam Jetten Jachtbouw nieuwe schepen wilde gaan bouwen in Sneek.

De Jetten 42MPC , een motorjacht dat straks in Turkije wordt geproduceerd.

Bouwen in Turkije
De Belgische investeerder Jack Wijnants is de man achter Oxbridge. Hij ziet volgens Grim geen toekomst meer voor Jetten Jachtbouw in Sneek. “Hier bouwen biedt volgens hem geen toegevoegde waarde. Het plan van Oxbridge is om in Turkije een doorontwikkelde versie van de Jetten 42 MPC te gaan produceren. Het model is goed, maar door het aanbieden van te veel opties werd het een te dure boot. De bedoeling is te komen tot maar één uitvoering, die helemaal klopt, zonder al te veel opties, die goedkoper in grotere aantallen op voorraad kan worden gebouwd.”

Naamsbekendheid Jetten
De 42 MPC werd door de vorige eigenaars van de werf, Marcel en Sander Jetten, ontwikkeld in nauwe samenwerking met het ontwerpbureau Vripack. De bouwrechten zijn destijds meeverkocht. Dat wordt vastgehouden aan de naam Jetten is volgens Grim logisch: “Op basis van die naam krijg ik nog elke week aanvragen. De naamsbekendheid is zeer groot.”
Grim zegt dat er reeds serieuze gesprekken gaande zijn met een partij die de werf wil kopen, maar dat er ook andere geïnteresseerden zijn.

De gebroeders Jetten hebben elders in Sneek het bedrijf Jetten Yacht Support gevestigd.

www.fundainbusiness.nl