Jetten Shipyard failliet, kans op doorstart

De Jetten Beach 45, Europese Boot van het Jaar 2017. De toekomst van de werf zag er toen nog zonnig uit.

Jetten Shipyard is deze week failliet verklaard. De werf uit Sneek vroeg op 11 mei reeds surseance van betaling aan. Directeur Jeannot Grim kwam na overleg met de bewindvoerder tot de conclusie dat exploitatie van het bedrijf op de huidige voet niet meer haalbaar is. De werf heeft daarop zelf het faillissement aangevraagd.

Eerder legde Grim uit dat Jetten te opportunistisch had gecalculeerd, waardoor het merendeel van de boten in portefeuille verliesgevend is. De 35 personeelsleden worden ontslagen, maar krijgen hun salaris de komende weken nog doorbetaald en werken nog door. Er zijn nog zeven schepen in aanbouw. De curator gaat met de opdrachtgevers in overleg.

Het personeel van Jetten Shipyard is woensdagmorgen op de hoogte gebracht. Een aantal werknemers is inmiddels opgestapt, aldus de curator tegenover de Leeuwarder Courant, waartegen hij tevens verklaarde dat er goede hoop is dat Jetten zal doorstarten. Ook Grim bevestigt dat. Hij was reeds in onderhandeling met twee collega-werven, die los van elkaar belangstelling hadden in een overname van het bedrijf.

Volgens de Leeuwarder Courant heeft de werf een schuldenlast van €900.000, dit gaat om vorderingen van concurrente crediteuren, die onderling geen voorrang hebben.