Joint-venture Oceanco en BMT voor naval architecture en engineering

Het Britse bedrijf BMT Nigel Gee en superjachtbouwer Oceanco uit Alblasserdam hebben een bedrijf opgericht dat zich toelegt op naval architecture en engineering. De joint-venture zal opereren onder de naam Lateral Naval Architects Ltd.

De samenwerking tussen de twee bedrijven begon in 2008 bij de ontwikkeling van jachten boven de 100 meter lengte. Daarna werd samengewerkt aan een reeks jachten die Oceanco bouwde: de 92m Equanimity, 86m Aquijo, 110m Jubilee en meest recent, de innovatieve driemaster met Dynarig, de Black Pearl, die in maart werd opgeleverd. Het eerstvolgende project Y718 ‘Bravo’ is een superjacht van 109 meter. Dit schip, zo wordt aangekondigd, zal met technische innovaties van de teams van Lateral en Oceanco worden uitgevoerd. De Bravo, met een stalen romp en aluminium opbouw, zal in 2018 te water worden gelaten. Het interieur is ontworpen door Reymond Langton Design, het exterieur is gestyled door Nuvolari & Lenard.

Lateral houdt kantoor in Southampton, naast BMT Nigel Lee. Een 50-koppig team werkt aan vier nieuwbouwjachten van meer dan 100 meter lengte en een reeks kleinere projecten.

www.builtbyoceanco.com