Jonkers opent ‘customs warehouse’

Jonkers Yachts heeft het allereerste EU douane-entrepot van Nederland en omliggende landen geopend voor zeegaande zeil- en motorjachten tussen de 12 en 80 meter. Het entrepot bevindt zich in Marina Port Zélande in Ouddorp.

De opslag biedt een oplossing aan onder meer eigenaren, importeurs/dealers en (megajacht)bouwers die een jacht tijdelijk in Nederland willen ‘parkeren’ zonder dat ze hierover invoerrechten en belastingen moeten betalen. Het ‘customs warehouse’ is een initiatief van Jonkers Yachts en werd gerealiseerd in samenwerking met de douane en SGS Maco Customs Service.
Regelmatig voert de douane btw-onderzoeken uit. Bijvoorbeeld wanneer een (zeil)jacht 36 maanden onafgebroken buiten de EU heeft gevaren. Bij terugkomst binnen de EU vervalt de btw-status. Jachteigenaren die hiermee te maken krijgen, moeten hun jacht gedurende het onderzoek onderbrengen in een douane-entrepot. Dit kan vanaf nu bij Jonkers Yachts.

Ook jachtbouwers of -dealers die jachten in consignatie hebben, kunnen deze in het entrepot bij Jonkers Yachts onderbrengen totdat ze verkocht zijn. Datzelfde geldt voor jachten van buiten de EU die bijvoorbeeld tijdens bootshows in Europa wachten op uitlevering aan de klant of die nog niet zijn verkocht. Of jachten van buiten de EU die op een aankoop worden ingeruild. Gedurende hun tijd in het entrepot kan aan de jachten service en onderhoud worden gepleegd. Zelfs kunnen waarde vermeerderende werkzaamheden die onder de douaneregeling ‘Actieve Veredeling’ vallen worden uitgevoerd, zonder dat dit leidt tot hogere invoerrechten.

Over Jonkers Yachts
Jonkers Yachts in Ouddorp bestaat sinds 1999 en is gespecialiseerd in de verkoop van premium motorjachten, zowel nieuw als pre-owned. Daarbij ligt de focus op de merken Linssen Yachts, Fairline Yachts en Jeanneau Powerboats.

www.jonkers.org