De Super Lauwersmeer 47 AC.

De Super Lauwersmeer werf in het Friese Noordbergum bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum worden vijf gelimiteerde, unieke uitvoeringen van de Discovery 47 AC gebouwd.
Aan de toch al riante uitrusting wordt een 50th Anniversary Edition jubileumpakket met extra’s toegevoegd. Die zorgen voor ongekende luxe, gemak en comfort. Bijvoorbeeld: in alle vertrekken modern houten lijstwerk met aluminium inleg. In de keuken wordt het werkblad uitgevoerd in Marlan-kunststof en met anderhalve spoelbak. Een Anniversary-label met de naam van de eigenaar geeft het jubileumjacht nog eens extra cachet.
Het dubbele glas in de panoramische raampartij van de salon en de vloerverwarming zorgen voor een behaaglijk klimaat binnen. De vloerverwarming is te reguleren door middel van ruimtethermostaten. Er is een centraal stofzuigersysteem. De kap over de stuurstand is multifunctioneel; met enkele simpele klikken kiest de klant zelf voor een dichte kap, een bimini of cabriolook.
Drie ruitenwissers op de ramen van de stuurstand zorgen voor optimaal zicht tijdens regen. De ankerlier, boeg- en hekschroef hebben eigen accu’s, die een volledig elektrische bediening mogelijk maken. Het Raymarine-pakket bestaat uit een plotter, tridata, marifoon en AIS. Het achterdek, zwemplateau en de traptreden zijn uitgerust met luxe flexiteek dekken.
De werf biedt het 50th Anniversary Edition-pakket op de 47 AC aan voor een jubileumprijs van 50.000 euro. En er zijn extra opties bovenop het jubileumpakket. Camerabeelden tijdens het achteruitvaren, een Volvo D4-motor van 180 PK of een generator met scheidingstransformator; het zijn slechts drie van de elf opties waaruit de klant tegen een speciale korting kan kiezen.

En andere actie is de jubileumtour: in 130 dagen tijd varen de Duitse vertegenwoordigers van Super Lauwersmeer vanuit de thuishaven in Friesland naar Berlijn en weer terug. Onderweg stellen Andreas en Andrea Koch in meer dan zestig havens een van de modellen van Super Lauwersmeer open voor rondleidingen en proefvaarten. Met of zonder afspraak.

Gegevens Discovery 47 AC
Lengte 14.20 m. Breedte 4.36 m. Diepgang 1.20 m. Waterverplaatsing: 21 ton. Bouwmateriaal: staal. Krachtbron: Volvo D3 – 150 pk. Hutten: 3. Brandstoftank 750 l. Drinkwater: 500 l. CE: B.

www.superlauwersmeer.nl/nl