KB Alufrees | Gespecialiseerd in CNC frezen van aluminium bouwpakketten

ALUMINIUM FREZEN
CNC frezen van aluminium geeft een kwalitatief hoge afwerking van de gefreesde onderdelen. Het frezen gebeurt zonder koelmiddel, er wordt met lucht gekoeld.
Door de geringe warmte-inbreng en de afwezigheid van koelmiddel zijn alle gefreesde kanten zeer schoon, wat een goede lasbaarheid van het materiaal oplevert.
De CNC freesmachine is geschikt voor het maken van gaten, gaten met draad, pockets of aanschuinen/verjongen. Markeringen en tekst worden door middel van een inktjet printer op de plaat gezet, wat de leesbaarheid ten goede komt ten opzichte van graveren.
Het werkbereik is 12 x 2,5 meter, waardoor alle beschikbare plaatmaten te bewerken zijn.
KB Alufrees heeft het proces van het frezen van bouwpakketten weten te optimaliseren waardoor het rezen niet duurder hoeft te zijn dan laser- of waterjet snijden. Hiermee wordt frezen aantrekkelijker voor een brede markt.

ANODEPOTTEN EN MANGATDEKSEL
KB Alufrees is ook fabrikant van massieve anodepotten en mangatdeksels. De anodepotten worden gefreesd uit 40 mm massief aluminium waardoor er geen kans op lekkage is. Deze potten zijn in verschillende maten verkrijgbaar, ook inclusief anodes. Ringen van de mangaten worden uit massief aluminium gefreesd met blinde draadgaten en een groef voor een rubber pees. Daarnaast hebben de mangatdeksels een rand rondom waardoor ze zodanig ingelast kunnen worden dat het deksel vlak is met de tanktop. De mangatdeksels zijn in meerdere maten verkrijgbaar.

ENGINEERING
KB Alufrees biedt graag hulp bij het oplossen van diverse engineeringvraagstukken. Hieruit zijn diverse eigen producten ontstaan. KB Alufrees levert een aluminium pantograafdeur met RVS scharnier en sluiting met stalen of aluminium kozijn, op maat gemaakt voor elk jacht. Deze deur is speciaal ontwikkeld voor de kleine jachtbouw, als alternatief voor de dure oplossingen in de mega jachtbouw die nooit passen in de budgetten van de jachten tot 24 meter.

Lees de bedrijfspresentatie op pagina 4 in Jachtbouw Nederland 5 – oktober 2020

Of bekijk de profielpagina in de bedrijvenindex