KD Propulsions presenteert gas-buitenboordmotor

Bij KD Propulsions in Urk weten ze alles van boten, motoren en aandrijvingen. Het bedrijf is officieel en volledig gecertificeerd dealer van onder andere Mercury Marine, Suzuki Marine, Mercury MerCruiser en Mercury Diesel.

Op de komende Boot Holland in Leeuwarden (8-13 februari) heeft KD Propulsions een eigen stand, nummer 4100. Daar wordt onder meer de Mercury F5 Propaan buitenboordmotor geëxposeerd.
Deze buitenboordmotor draait op ‘standaard’ propaan, zoals ook wordt gebruikt in boten, caravans en op de camping. Propaan geeft een schone verbranding met wel tot 30% lagere uitstoot in vergelijking met benzine. Een automatische propaan-afsluitklep maakt de installatie veilig en betrouwbaar. De gas-bb is erg zuinig. Met een standaard 10 kg fles is gemiddeld 10 uur varen bij 5000 toeren mogelijk.
Deze krachtige 5 pk tweecilinder motor heeft 123 cc cilinderinhoud, levert werkelijk 5 pk en weegt 27,2 kg in de standaarduitvoering. Behalve als kort- of langstaart is deze motor ook te verkrijgen als SailPower model met speciaal gevormde uitlaat, werkschroef en 4 Ampère (50 Watt) laadspoel voor het opladen van accu’s. Ideaal voor zeilboten. www.kdpropulsions.nl