KM ontwikkelt Bestevaer 53 motorjacht

Met het 16 meter lange motorjacht Bestevaer 53M wil KM onder anderen oud-zeilers aanspreken.

KM Yachtbuilders in Makkum voegt een bijna 16 meter lang motorjacht toe aan het portfolio, dat bestaat uit zeiljachten. Op Boot Düsseldorf introduceert de werf de aluminium Bestevaer 53M met behulp van een schaalmodel. De motorboot is ontwikkeld in samenwerking met Dykstra Naval Architects.

Werfdirecteur Eeuwe Kooi: “We hopen dat het concept watersporters aanspreekt die langere reizen willen maken, bijvoorbeeld oud-zeilers. Veiligheid en comfort aan boord zijn twee speerpunten van dit ontwerp. Het schip is voorzien van een royale salon met kombuis, een apart bruggedeelte en twee hutten met eigen natte cellen. Los van het gemak garandeert dat laatste optimale privacy wanneer je met gasten vaart.”

Het is niet verwonderlijk dat de Bestevaer 53M overeenkomsten vertoont met de zeilende Bestevaer-ontwerpen. Die zijn geschikt voor zoute ontdekkingsreizen, zo is in de praktijk gebleken. De gemotoriseerde 53M oogt robuust met de rechte boeg en het rechte hek. De gangboorden zijn breed, voor veel bewegingsruimte en het achterdek is uitgerust met een elektrisch zwemplatform.
Er zal keuze zijn uit drie verschillende aandrijvingssystemen.

Belangrijkste gegevens: Lengte over alles: 15.97 m. Lengte waterlijn: 15.65 m. Breedte 4.97 m. Diepgang: 1.20 m. Waterverplaatsing: circa 20 ton. CE categorie: A. Kruissnelheid (afhankelijk van aandrijvingskeuze): 8 tot 14 knoop. Dieseltank: 2000 liter. Watertank: 750 liter. Vuilwatertank: 300 liter.
www.kmy.nl